Over mij

Mijn verhaal

Eind 2018 dacht ik dat mijn wereld instortte. In één klap mijn kind, baan en partner te verliezen. Ik dacht ‘hoe kan ik ooit nog gelukkig zijn’? 

Dat was de start van mijn transformatie. Ik ontdekte de sleutels tot een licht en gelukkig leven in rust en vertrouwen. Ongeacht de omstandigheden. En zet die nu bewust in als professional en moeder.

Op papier had ik alles voor geluk en succes maar ik raakte burn out voor mijn dertigste

Op papier was ik succesvol en had ik alles wat ik nodig had om gelukkig te zijn. Ik studeerde cum laude af, was goed in de sporten die ik deed, werd snel teammanager bij mijn eerste baan, werd moeiteloos aangenomen, had een mooi huis met mijn vriend verbouwd. Alles verliep zoals het ‘moest’.

Ik vond mijn werk vaak wel leuk, maar ik voelde me vaak gestresst, wilde het goed doen en gewaardeerd worden. Ik conformeerde me steeds meer aan dingen doen die waardering opleverden. Zonder dat ik het doorhad week ik steeds meer af van wat ik echt wilde. En maakte ik keuzes waarmee ik mijn eigen geluk saboteerde.

Ruim 10 jaar liet ik me leiden door wat ik onbewust had aangeleerd over succes en geluk, door mijn enorme verantwoordelijkheidsgevoel en mijn gedrevenheid om verschil te maken. Ik kreeg een burn-out voor mijn dertigste. Ik herstelde en vond een nieuwe baan waar ik het naar mijn zin had. Om vervolgens de cirkel van hard werken en maar niet echt gelukkig worden van voren af aan weer te beginnen.

llmi iconen zon zand

Het leven drukte voor mij op pauze toen ik dacht mijn kind te verliezen

licht leven met impact

Het mogelijk verliezen van mijn zoontje was de start van mijn transformatie naar echt geluk

Toen werd ik moeder. Dat was magisch. De liefde die ik voelde en de verbondenheid was heel krachtig. Maar ik voelde ook gauw weer een vuurtje branden om weer werk impact te gaan maken en een waardevolle bijdrage te leveren. Dus probeerde ik mijzelf in een boxje van werkende moeder en de normen die ik dacht dat daar bij horen te persen. Maar ik ervaarde niet het genieten van het samen zijn met mijn kind zoals ik hoopte. Ik was moe, mijn kind was onrustig, ik kon niet genieten. Ik dacht ik kan dit niet. Waarom niet? En mijn werk voelde steeds leger aan. Toen drukte het leven plotseling voor mij op de pauzeknop. 

Doodsangst sloeg toe toen ik mijn zoontje naar adem happend in bed vond. Ik dacht werkelijk dat ik hem zou verliezen. Na 3 weken in angst in het ziekenhuis te zijn verbleven, bleek dat hij epilepsie heeft door een genetische afwijking. En dat hij zich mogelijk niet goed zou ontwikkelen.

BAM. Mijn hele leven stond abrupt stil. Er volgde een angstige periode met veel aanvallen, niet meer slapen en gevoel van verloren zijn. We raakten totaal uitgeput maar ondertussen probeerden we het normale leven en werk weer op te pakken.  Maar het werk kon me niet meer boeien. Waardering interesseerde me niet meer. 

Ik probeerde te begrijpen waarom ik me niet meer mijzelf voelde. Ik was zelf toch niet veranderd? Waarom lukte het me niet meer om te verbinden met de dingen waar ik voorheen warm voor liep? Mijn hoofd, die een grote kracht voor mij is geweest, kreeg het niet voor elkaar. 

Toen besloot ik het anders te doen. Te stoppen met vasthouden aan wat er eerst was, hoe ik het mezelf had geleerd en wat anderen goed vonden. En mezelf de ruimte te gunnen om te onderzoeken hoe het anders kon. Dat was de beste keuze van mijn leven.

Door de ziekte van mijn zoontje zag ik in hoe mijn geluk afhankelijk was geworden van omstandigheden.  Mijn voorkeuren. Dat werkte niet meer. Eerst ervaarde ik boosheid en verdriet, alsof mijn kans op gelukkig zijn mij ontnomen was. Nu zie ik dat ik deze ervaring nodig had om te groeien en te leren om echt gelukkig te zijn. Wat ik eerst zag als veroorzaker van ongeluk, bleek de start van mijn transformatie tot vrij en gelukkig zijn, ongeacht de omstandigheden.

llmi iconen zon zand

Ineens dacht ik: "Voor wie doe ik dit eigenlijk. Waar ben ik nou zo bang voor?

Als ik gelukkig wil zijn moet ik het doen met wat er wel is en mijn eigen plan trekken."

Bewustzijn als kracht voor verandering

Mijn "spaghetti" ontrafeld

Mijn zelfbeeld als sterke ambitieuze professional en moeder waren als zo’n snow globe door elkaar geschud. Wie was ik nu eigenlijk echt? Wat wil ik nu echt?

De reis in zelfbewustzijn en persoonlijke groei die daarop volgde heeft mij getransformeerd tot wie ik nu ben. Of beter gezegd, me dichter gebracht bij degene die ik altijd al was, maar was verloren. Ik dwong mezelf niet meer terug te keren naar mijn baan waar ik een goed inkomen had.

Er ontstond eindelijk ruimte om in te zien welk leven ik leidde, hoe ik was gevormd, en hoe afhankelijk ik mijn geluk had gemaakt van dingen om mij heen. En hoe ver ik verwijderd was geraakt van wie ik echt ben en wat ik echt wil. Dat ambitieuze meisje met goede, creatieve ideeën, die deze gewoon succesvol uitvoerde. Gewoon omdat ze geloofde dat ze dat kon. Maar ik was me er zo mee gaan identificeren dat verlies van die identiteit bedreigend aanvoelde.

Toen dit allemaal wegviel had ik geen andere keuze dan te transformeren tot een hogere versie van mezelf.  Ik ontdekte de kracht van het bewustzijn.  Ik zei mijn baan op, volgde een opleiding tot bewustzijnscoach, vergrootte mijn kennis en ervaring op het gebied van hoe ons brein werkt, spiritualiteit en bewustzijn en startte als ondernemer.

Belangrijker nog dan deze acties en wijzigingen in mijn leven, is de shift in mindset en in het leven staan die hier aan ten grondslag lag. Zonder die shift hadden deze wijzigingen niet tot een lichter leven geleid. 

Mijn denken, voelen en acties zijn niet meer een automatische piloot van patronen. Ik herken welke delen van mijzelf aan het woord zijn. Ik heb mijn spaghetti van zijnsdelen en stemmen ontrafeld. Dat bewustzijn is absolute voorwaarde om jouw ervaring van het leven te veranderen. Dat stelt me in staat om te kiezen waar ik naar luister. Ik voel me daarom onder grote uitdagingen vaker rustig en goed over mezelf en voel de kracht om te handelen, wat de situatie ook is.

licht leven met impact

Nu help ik andere ambitieuze vrouwen

met een leven vanuit rust en vertrouwen te creëren

Ik zie zoveel vrouwen energie verspillen in het nastreven van geluk dat zij niet zullen vinden. Powervrouwen, die voelen dat ze veel in huis hebben, maar tegelijkertijd alle ballen in de lucht proberen te houden. Die doelen stellen maar zichzelf daar vaak in verliezen. niet wetende hoe het ook anders kan.

Mijn missie is het stoppen van uitputting & burn-outs van getalenteerde, ambitieuze vrouwen door aangeleerde ideeën over identiteit, geluk & succes. En het weer in contact brengen met het ‘ware zelf’.

Ik geloof dat powervrouwen met een sterk ontwikkelde  doenersmentaliteit die meer in balans leren leven met hun vrouwelijke kracht, meer kunnen bereiken met minder moeite. En dan bedoel ik niet alleen in resultaten, maar in kwaliteit van leven! Hoe jij je daar in voelt. En dus ook echt gelukkiger worden. Een leven van overvloed in plaats van stress, tekort en kiezen.

Ik geloof dat vrouwen die hieruit persoonlijk leiderschap tonen, een gids worden voor zichzelf, direct een bijdrage leveren aan een mooiere wereld, minder vaak burn out raken en juist meer impact maken zowel in hun werk, als opvoeder van de volgende generatie.

Zo herken je mij...

Wat is jouw verhaal?

Deel of vraag wat je maar wilt

We hebben allemaal ons eigen verhaal. Iedereen heeft dingen meegemaakt die bepalend waren in je leven. En je misschien hebben afgeleid van wie je bent en wat je wilt. 

Deel jouw verhaal met me. Of Laat me weten wat het lezen van mijn verhaal met jou doet. Wat herken je? Welke vragen roept het op? Vertel me of vraag me wat je wilt. Ik luister en reageer altijd.

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens mijn privacyverklaring.

Scroll naar boven