Over mij

Mijn verhaal

In 2018 moest ik leren leven met de onvoorspelbare ziekte van mijn kind en de impact daarvan. Het was een grootse les in controle loslaten, volledige overgave én vertrouwen.

Het donker werd eerst alleen maar groter. De onzekerheid, de worsteling, de verwarring over waar ik goed aan deed. Mijn baan en relatie kwamen onder grote druk omdat die niet meer klopten en ik ‘wakker’ werd en zag wat er allemaal mis mee was.

Maar mijn ‘licht’ werd midden in dat donker ook sterker. Ik werd bewuster, begon te zien en te doorzien. En leerde te vertrouwen op mijn intuïtie. Daardoor kreeg ik een grootse helderheid midden in die enorme chaos. 

De belangrijkste shift die ik daarvoor maakte was donker omarmen in plaats van bevechten. Het binnenlaten. Ineens was niks meer echt ‘eng’.

In 2020 liet ik in 1 keer alles los: mijn goede baan, mijn ex-partner, mijn huis. Ik koos ervoor de zekerheid van wat niet klopte in te wisselen in de onzekerheid van het onbekende en de toekomst, omdat ik het VOELDE en omdat ik continu tekens kreeg dat ik gesteund werd door het geheel.

Vanaf daar kwam alles in een gigantische stroomversnelling en leef ik nu mijn meest VRIJE en AUTHENTIEKE leven.

llmi iconen zon zand

Het leven drukte voor mij op pauze toen ik dacht mijn kind te verliezen en dwong mij te transformeren.

licht leven met impact

Terugblikkend 'it all made sense'.

Ik had het donker nodig voor mijn licht

Doordat mijn oude manier van denken, gebrek aan voelen en in contact zijn mijzelf me niet meer hielpen in deze situatie MOEST ik veranderen om de situatie te kunnen veranderen. Ik zag ineens “jij blijft maar harder werken, maar er verandert niks. Je voelt je machteloos omdat je je op het oncontroleerbare richt.” Toen besloot ik: ik focus vanaf nu op mijzelf, en laat alles verder LOS.

En stel me open voor elke uitkomst.

Toen ging het hard! Ik had het geheel de kans gegeven om zijn werk te doen. En ik durfde te volgen. En dat doe ik nog steeds. 

Terugblikkend zie ik: Ik had dit allemaal door te maken om mijn pad te kunnen volgen en mijn essentie en zielsmissie hier te kunnen vervullen. 

Mijn Human Design bevestigt dat. Ik ben hier om intensiteit te ervaren, uitdagende situaties te ervaren en dit keer op keer om te zetten in groei. En om anderen hier in te helpen.

Ik ruilde zekerheid die niet klopt in voor het onzekere waarvan ik voelde, dit klopt!

De afstemming met mijzelf, logisch of niet, is mijn belangrijkste kompas

Ik volgde een opleiding tot bewustzijnscoach, beëindigde een onveilige relatie met de vader van mijn kind, nam afscheid van mijn vaste baan. Ik startte als ondernemer, manifesteerde een huis, ontwikkelde healing en reading skills en ontving steeds meer boodschappen van het geheel. Ik ruilde alle zekerheid die niet meer klopte in voor het onzekere waarvan ik VOELDE dit klopt! De afstemming op mijzelf en daarin te werken met ALLES in mij, licht en donker werd mijn kompas in alles wat ik doe. 

Het resultaat: een licht, bezield leven dat KLOPT voor mij! Waarin ik VOEL: dit ben ik, dit heb ik nu te doen, te leren of te ontdekken. Oude plaatjes over het leven en zelfontwikkeling heb ik volledig achter me gelaten. Ik volg nu de weg die voor mij bedoeld is en geniet van het avontuur onderweg. Ik ben niet bang voor wat er komt, omdat ik voel ik kan alles dragen en regie nemen. Keer op keer weer.

llmi iconen zon zand

Without the dark sky, there would not be stars.

Mijn zoon leerde mij loslaten. Ik dacht hem te verliezen.

In 2018 werd mijn zoon geboren. Met 7 maanden vond ik hem naar adem happend in bed, met zijn ogen helemaal weggedraaid. Ik dacht ‘dit red hij niet’. Dit is de grootste angst die ik ooit had gevoeld. Meteen ging ik in actie. In de reddingsmodus en fix modus die ik altijd goed heb kunnen vervullen.

Maar zo probeerde ik ook om te gaan met het verwerken van de diagnose en de gevolgen daarvan. Het maakte dat ik volledig buiten mezelf bleef en niet in contact kon komen met onderliggende emoties: grootse angst, rouw om het verloren plaatje dat ik voor ogen had. Met een kind op mijn rug reizen bijvoorbeeld. 

De periode die volgde was slopend. Enkele keren per maand uit je slaap gerukt om je kind te ‘redden’, ambulanceritten en opnames,  niet slapen uit angst. Onze eerste kerst met het gezin lag hij in het ziekenhuis.

Ik raakte uitgeput en besefte ik moet iets anders doen. Op dat moment begon ik als vanzelf te mediteren en mijn zenuwstelsel te reguleren met ademhaling. Ik ontdekte dat ik daarmee invloed kreeg op mijn emoties en vertrouwen in de toekomst. Ik durfde mijn pijn te voelen in plaats van hem te verdragen, bevechten of te bevluchten. 

Ik begon me meer te richten op het geheel.

Ik begon steeds meer los te weken van het leven dat ik had geleefd. Ik bekeek het als een film en dacht wie ben ik eigenlijk?

Vanaf dat moment begon het contact met mijzelf en het geheel te herstellen. Ja, herstellen en niet te ontstaan. Als kind voelde ik altijd al verbonden met het geheel. Ik voelde dingen aan, wist dingen zonder te weten hoe dat kon. Films waarin dat contact met het aardse en het bovenaardse werd gemaakt zoals in Pocahontas wakkerden iets aan in mij dat zei: ‘dat ken ik’.

Ik begon me meer te richten tot het geheel. Toen ik weer eens het huis uit was gevlucht thuis door de druk en onveiligheid en bij mijn moeder logeerde voelde ik de roep: ‘ga hardlopen’. Ik deed het. Ik zag een perfecte dubbele regenboog boven het meer waar ik langs liep en wist: ‘dit is een boodschap’. Aan de kant achter mij donkere, dreigende lucht. In de richting waarin ik rende, licht en zon! Ik werd emotioneel. En zei: ‘oke als jullie er voor me zijn, geef me dan een teken dat alles goed komt’. Met mijn zoon. Met mij. Een klavertje 4 of zo. Die vond ik als kind regelmatig. Tijdens het rennen, binnen 2 minuten zag ik hem! Ik heb hem nog steeds. En er volgden er nog vele meer. 

Vanaf dat moment veranderde alles en begon mijn donker te transformeren in grootse kracht en richting vanuit vertrouwen. Ik werd mijn eigen licht.

llmi iconen zon zand

Darkness is only darkness when you don't know how to take the invitation to alchemize it into light!

Typisch mij

Ik geloof dat je precies weet of ik de juiste voor je ben.

We all walk eachother home. Zelf heb ik keuzes gemaakt voor retreats, reizen, reisgenoten, therapeuten en coaches 100% op mijn intuïtie. And I was never wrong!

Waarschijnlijk voel jij ook al een JA of een NEE terwijl je deze website leest. En dan…. komen er ineens stemmen bij. Stemmen die verantwoording willen afleggen, die streng zijn, die risico willen vermijden. Precies DAT is waarom je deze website ook leest. Je mag weer leren luisteren naar die eerste stem.

Maar ik deel graag mijn kernwaarden met je zodat je weet waar ik voor sta en hoe anderen mij ervaren:

  • Kracht
  • Verbinding 
  • Veiligheid / safe space
  • Authenticiteit
  • Avontuurlijk en fierce
  • Voluit vrouw

Enkele weetjes die typisch mij zijn:

  •  Ik zoek grenzen graag op. Letterlijk door te reizen, maar ook in mijn eigen overtuigingen en leefwijze. Ik ga goed op het onbekende verkennen.
  • Mijn ultieme vorm van expressie is dansen en spreken.
  • Mijn grootste kracht en mijn valkuil (ofwel mijn licht en donker) is mijn zelfstandigheid en kracht. Het maakt dat ik veel aankan, maar ook moeilijk hulp vraag. En ook dat mensen niet snel denken dat ik hulp nodig heb.
  • Ik kan enorm doortastend zijn. Een vriendin van mij benoemt deze graag als ‘de rekenmachine schuiver’. Dit ontstond toen we samen op Bali waren. Ze stond al een half uur te bakkeleien met een verkoopster van een ring in een juwelierszaak. Er was een foutje in de ring. Beiden bleven herhalen en de verkoopster bleef maar wat intikken op een rekenmachine. Ik kon het niet aanzien en vroeg of ik mocht instappen aan mijn vriendin. Ik schoof resoluut de rekenmachine terzijde en zei: het is simpel, de ring is niet goed. Los het op.  Binnen 5 minuten waren we klaar. It is all in the energy! 😉 En in CREATIE in plaats van REACTIE op een patroon.

Mijn missie

bewuste VROUWEN IN VERBINDING BRENGEN MET WIE ZE ALTIJD AL WAREN: DIVINE CREATORS AND CHANNELS OF THE UNIVERSE!

Ik geloof dat als vrouwen actief de verbinding met ALLE delen van zichzelf en het geheel keer op keer blijven opzoeken, dat ze in staat zijn om het onmogelijke mogelijk te maken! 

Veel vrouwen kennen of herinneren hun voelkracht, hun intuïtie en spirituele gaven. Maar vervallen bij donker dat zich aandient toch in aangeleerde, ongezonde patronen van ‘sterk zijn’ dat hun groei in de weg staat. 

Ik zie het als mijn missie om vrouwen master te maken van hun donker en licht zodat zij daarmee op hun beurt een belangrijke bijdrage leveren aan de heling van zichzelf en deze wereld.

 

Wat is jouw verhaal?

Deel of vraag wat je maar wilt

We hebben allemaal ons eigen verhaal. Iedereen heeft dingen meegemaakt die bepalend waren in je leven. En je misschien hebben afgeleid van wie je bent en wat je wilt. 

Wat is jouw verhaal tot nu toe, en hoe zou je willen dat deze vanaf hier verder gaat?

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens mijn privacyverklaring.

Scroll naar boven